Mit “Happiness Project” flytter ind

Hvorfor er jeg egentlig ikke gladere?

Spørgsmålet kom til mig en aften, hvor svaret ellers lod til at ligge lige for. Med en hverdag belejret af bleer og vasketøj, og hvor den længste nattesøvn i 4 år var på 6 timer med en opvågning hver anden time, var det svært at opbyde den store entutiasme og sprudle af lykke.

Træthed kunne ikke være svaret. Man kan godt være både træt og glad; De to ting udelukker ikke hinanden.

Jeg besluttede i det øjeblik, at jeg ville være glad. Det var ikke ment, som at jeg altid ville være i godt humør, eller at jeg fra nu af skulle være evig optimist. Men jeg ville være grundlæggende tilfreds med mit liv og se muligheder i stedet for begrænsninger.

Mens jeg prøvede at finde ud af, hvad der gør mig glad og kunne konstatere at random browsing på Amazons virtuelle boghylder ikke var svaret, sprang en bogtitel pludselig i øjnene: “The Happiness Project: Or, Why I Spent a Year Trying to Sing in the Morning, Clean My Closets, Fight Right, Read Aristotle, and Generally Have More Fun“.

Forfatteren Gretchen Rubin havde viet 12 måneder af sit liv til et Happiness Project, som skulle hjælpe hende til at finde sin hverdagsglæde. Hver måned var tilegnet et nyt tema, som hun gennem sin research i litteraturen, havde fundet ud af, betyder noget for menneskers glædesfølelse. Det blev til temaerne:

1. Boost Energy (Vitality)
2. Remember Love (Marriage)
3. Aim Higher (Work)
4. Lighten up (Parenthood)
5. Be Serious About Play (Leisure)
6. Make Time for Friends (Friendship)
7. Buy Some Happiness (Money)
8. Contemplate the Heavens (Eternity)
9. Pursue a Passion (Books)
10. Pay Attention (Mindfulness)
11. Keep a Contented Heart (Attitude)
12. Bootcamp Perfect (Happiness)

Hver måned ville hun afprøve principper, teorier og undersøgelsesresultater af i sit eget liv. Hvad virker? Hvad ville gøre hende glad?

Jeg besluttede at gøre som Gretchen: Jeg ville lave mit eget Happiness Project.

I et år har mit Happiness Project levet et stille liv i en notesbog i min taske. Men selv i det stille har projektet være kilde til en ny glæde i min hverdag, der nu har vokset sig så stor, at det er på tide at dele den med andre. Det er på tide, at mit Happiness Project flytter ud af notesbogen og ind på bloggen her.

For det er nemlig en af de ting, der gør mig glad: At skrive.

2 thoughts on “Mit “Happiness Project” flytter ind

  1. Kære Louise Du har en fantastisk pen og egentlig kommer det ikke bag på én, at det gør dig glad at skrive. Du kunne blive fuldtidsforfatter – en ny Astrid Lindgren eller?
    MH Sonja

    1. Mange tak, Sonja. Jeg har faktisk ikke tal på, hvor mange første-kapitler, jeg har liggende på computeren af den ene ungdomsroman efter den anden. Selvkritik og en større lyst til at starte nyt end at afslutte gammelt har indtil videre afholdt alle af dem fra at blive til mere end en håndfuld kapitler.

Lad mig høre, hvad du synes!