Temaer for mit projekt

På de første sider i min Happiness-notesbog har jeg lavet en liste over glæder og øjeblikke, som jeg sætter pris på. Jeg har efterladt nogle blanke sider, så jeg hele tiden kan tilføje nye ting, og bogen kan blive ved med at være levende.

Ingenting er for stort eller for småt til at komme på listen.

Jeg vil ikke remse listen op her, men blandt de simple ting er at komme ud i den friske luft efter en lang arbejdsdag og at tage et langt, varmt bad. De mere komplicerede ting, der kræver planlægning eller engagement fra andre end mig selv, inkluderer udflugter med familien, opretholdelse af traditioner og at lære nye ting.

Efter at have identificeret en lang række løsrevne glæder forsøgte jeg at gruppere dem i emner under nogle fælles overskrifter. Jeg endte med at have 7 temaer:

  1. Overskud – fysisk
  2. Overskud – mentalt
  3. Familie
  4. Parforhold
  5. Venskaber
  6. Fritid
  7. Arbejde

Da jeg havde fundet mine temaer, gik jeg i gang med den store projektmodel. Mindre kan uden tvivl gøre det, men siderne i min notesbog blev hurtigt dekoreret med lister, skemaer og diagrammer.

For hvert tema definerede jeg et overordnet formål, som jeg delte op i nogle mål. Det sidste skridt var at sætte konkrete handlinger på målene. Mine konkrete handlinger inkluderer ting som Lav altid en ny aftale, inden du går hjem og Læg traditioner i kalenderen.

Jeg havde allerede fra starten besluttet, at jeg ikke ville gøre som Gretchen Rubin og tage et område af gangen, men i stedet gå efter nogle af de lavt hængende frugter og nogle af de vigtigste mål. I forhold til bloggen, vil jeg dog prøve at gå mere systematisk til værks og tage en ting af gangen, nu hvor jeg alligevel genopliver projektet i en anden form.

Lad mig høre, hvad du synes!