Med på vejen

mentalt overskud // tag initiativ // ryd op og ryd ud

Mine tre børn har en veludviklet fantasi. Det ene øjeblik er hyggetæppet spredt ud på gulvet og dækket med legemad til en picnic i det grønne. Det næste øjeblik bliver puderne i sofaen arrangeret til at være Ninja Turtles’ kloakhule, hvor Donatello og Raphael træner ninjabevægelser med sai’er og bo-stav. Når trekløveret leger, er det som at affyre en bordbombe, der spreder dimser og dutter ud over alle vandrette flader, og ligesom glitter og konfetti tit kan findes i revner i gulvet flere år efter en nytårsaften, dukker legetøj også jævnligt op på steder, hvor man ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at det kunne være gemt.

Hvis oprydning hjemme hos os ikke skal være en maraton-disciplin, kan det betale sig at holde rodet nede i løbet af dagen. Et rigtig godt trick til det er, altid at tage en ting eller to med på vejen, når man alligevel bevæger sig rundt i huset. Meningen er ikke “at rydde op”, for tingene behøver ikke at komme endelig på plads – de skal bare tættere på dér, hvor de skal hen.

Sådan som vores hus er indrettet, er det måske et fåtal af gange, at jeg i løbet af dagen går fra bryggerset direkte til badeværelset ved soveværelset – men det hænder ofte, at jeg går fra bryggerset til køkkenet, fra køkkenet til stuen eller fra stuen til badeværelset. Så hvis en ting skal fra bryggerset til badeværelset, sparer det faktisk overraskende meget tid, hvis jeg tager tingen med til spisestuen/køkkenet, for så er det både bekvemt og hurtigt lige at snuppe tingen med, når jeg alligevel går gennem lokalet på vej til badeværelset næste gang 10/25/60 minutter senere.

Hvis jeg vil være sikker på at få noget gjort, betyder bekvemmelighed mere, end jeg først troede. Ved at gøre det nemt for mig selv ved at bruge Gretchen Rubins trick med at tage en ting med på vejen, får jeg rent faktisk ryddet op til et vist niveau, så det bliver en lidt mindre øv-opgave, at skulle gøre klar til rengøring hver uge.

Lad mig høre, hvad du synes!