Status: Ryd op og ryd ud

mentalt overskud // tag initiativ // ryd op og ryd ud

Det er ca. et halvt år siden, at jeg satte de første handlinger i gang til at få ryddet ud og ryddet op i mit hjem. Siden da er der afleveret adskillige bæreposer til Spejdernes Genbrug, slidt eller ødelagt tøj er afleveret til tekstilgenbrug hos H&M, og jeg har byttet gammelt tøj til nyt hos Veras Copenhagen.

Jeg har udfordret mig selv i en 30 dages minimalist challenge i både marts, april og maj – dog uden at gennemføre, men samlet set har jeg nok alligevel skilt mig af med godt 500 ejendele. Desværre synes jeg endnu ikke, at det rigtig kan mærkes, så jeg kan snildt skille mig af med 500 flere.

Det er ikke fordi, jeg ikke har købt nyt i de tre måneder, hvor jeg har haft fokus på minimalisme, men jeg er blevet mere bevidst om mit forbrug, og har derfor kun købt ting, som jeg reelt mener, vil bidrage med noget til min tilværelse. Når jeg står, med en ting i hænderne, og jeg spørger mig selv, om den vil give mig værdi, er svaret som oftest nej – og genstanden bliver pænt sat tilbage på hylden igen, eller indholdet at webkurven slettet. Til mig selv har jeg kun købt nyt, når det har været en ting, jeg flere gange har tænkt over, at jeg manglede. Jeg har fx netop i dag bestilt et par nye sorte sandaler, da mine yndlingssandaler gik i stykker i fredags, og jeg ikke har andre, der er nogenlunde pæne, og som jeg kan gå behageligt i over længere strækninger. Jeg ved, de kommer til at give mig værdi, så de fik lov at blive i kurven.

Det kan endnu ikke mærkes på omfanget af oprydningen, at vi har fået færre ting, men det kommer forhåbentlig. De små oprydningstricks som Et minuts-reglen og Med på vejen bruger jeg stadig, og de hjælper til at holde rodet nede. Rod i børnenes tøjskuffer er til gengæld helt forsvundet, efter jeg folder deres tøj efter KonMari-metoden. Der er mere plads, tøjet står snorlige, og det er meget lettere for børnene at overskue, hvad de har i skufferne. Planen er stadig, at mit eget tøj også skal væk fra hylderne og flyttes til skuffer og bøjler, men det projekt er indtil videre planlagt til sommerferien.

Jeg er ret tilfreds med, hvordan det går med at få ryddet og på ryddet ud, og jeg vil derfor lade dette emne ligge for nu. Selvfølgelig vil jeg fortsætte med at gøre de ting, jeg allerede har sat i gang, men jeg vil ikke tage hul på nye handlinger.

Lad mig høre, hvad du synes!