Status: Overstå overstimulering

mentalt overskud // vis engagement // overstå overstimulering

Der er helt stille i huset. Kun lyden af urets tikken og mine fingres tryk på tastaturet fylder stuen. Når der er stille som nu, kan jeg hvert tiende minut svagt høre togets bumlen i det fjerne. Jeg sidder foran computeren med en varm kop kaffe, mælken skummet på den mælkeskummer, vi fik i bryllupsgave for snart 7 år siden. Det er længe siden, jeg har haft sådan en dag, og det kan mærkes, for i min mave flakker et lille spøgelse uroligt rundt og forsøger hele tiden at trække mig i den ene eller den anden retning. Ikke mod noget bestemt, men mod noget, for der er ikke tid til bare at være, der er noget, der skal gøres, noget der skal nås. Mit lille spøgelse er et tegn på, at jeg har haft lidt for meget om ørerne lidt for længe…

Jeg har haft sagt ja til alt for mange arrangementer både i forbindelse med mit arbejdet og med familien, og min kalender har været tæt pakket siden påske. Jeg havde også tilmeldt mig et kursus i dag, men held i uheld viste det sig at være overtegnet, og jeg fik i stedet tid til at stoppe op og komme tilbage på sporet. Det var nødvendigt. Mit fokus skal tilbage på de handlinger, jeg satte i gang i begyndelsen af januar: Jeg skal turde sige nej til invitationer og arrangermenter, og jeg skal sætte tid af til pauser i eget selskab.

I de første tre måneder gik det rigtig fint med at tæmme min kalender med militant kalenderstyring, men jeg må indse, at det ikke er nok. Jeg har brug for at få skabt systematikker og vaner, og jeg tror også, at det er nødvendigt for mig at få mere styr på mine prioriteringer og få sat ambitionsniveauet ned. Hvordan jeg gør det, har jeg ikke helt tænkt igennem endnu.

Lad mig høre, hvad du synes!