Har du også leget med tanken om at lave dine egne naturlige skønhedsprodukter, men tænkt at det var alt for dyrt, svært eller tidskrævende? Så tro om! Der er masser af skønne produkter, du kan lave på ingen tid og til en brøkdel af prisen. Se med her, hvor jeg viser nogle af mine favoritter. 

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker DIY projekter! Jeg er vild med at finde nye naturlige løsninger til mine daglige rutiner, og samtidig er det for det meste enormt billigt og super sjovt at lave. Ren win-win hele vejen rundt, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvilke produkter du kan lave. Her kan du se nogle af mine favoritter, når det kommer til naturlige skønhedsprodukter der samtidig er super lette at lave. Så læs med og bliv inspireret.

naturlige ingredienser

 

Hjemmelavet deodorant der både virker og dufter skønt

Faktisk er det overraskende nemt at lave sin egen deodorant, og ja den virker helt som den skal. Jeg har udelukkende brugt hjemmelavet deodorant det sidste lange stykke tid, og jeg har slet ikke haft problemer med sved eller dårlig lugt efter sport eller andre aktiviteter. Absolut en af mine favoritter når det kommer til naturlige skønhedsprodukter.

Til deodoranten skal du bruge følgende (helst organiske) ingredienser:

– 2 spsk. shea butter
– 3 spsk. kokosolie
– 3 spsk. bagepulver 
– 2 spsk. majsstivelse
Essentielle olier (valgfrit)

Varm shea butter og kokosolie op i en lille gryde ved lav varme. Fjern fra varmen så snart det er smeltet. Tilføj nu bagepulver og majsstivelse og bland det hele godt sammen. Sørg for at få alle klumper rørt godt ud. Hvis du har lyst til lidt duft, kan du nu tilføje et par dråber essentielle olier. Hæld blandingen i en glaskrukke eller en gammel deodorant beholder og sæt til tørring ved stuetemperatur til dagen efter. 

Ansigtsmaske med kaffe og mudder giver masser af næring

 

Jeg elsker en god muddermaske, der rigtig kan gå i dybden og rense ansigtet. En muddermaske kan hjælpe med at opstramme huden, fjerne inflammation og død hud og mindske porerne.
Til denne maske skal du bruge følgende ingredienser:

muddermask naturlig

– 2 spsk. Kaffegrums
– 5 spsk æblecidereddike
– 4 spsk. ler (gerne Bentonite, der eventuelt kan købes her)

Start med at mikse ler og kaffe sammen til en jævn masse. Tilføj nu eddiken lidt af gangen, til din maske får den rette konsistens. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Smør masken i ansigtet og lad den sidde til den er størknet. Rens af med vand og tilføj til sidst en god gang fugt til det nyrensede ansigt. 

Skrub kroppen med kamille og havregryn og få fornyet glød

Den sidste af mine naturlige skønhedsprodukter i denne omgang, er denne skønne scrub til kroppen. Den er nem at lave, og så får den kroppen til at føles helt fantastisk, da den både fugter og fjerner døde hudceller. Det eneste du skal bruge, er disse ingredienser:

1 dl. Havregryn
2 kamille teposer
1/2 dl. Kokosolie
1/2 dl. Vindruekerneolie

Start med at blende havregrynene, så de får en finere konsistens. Det gør det lettere at smøre blandingen på kroppen, og redder desuden dit afløb fra at stoppe til. Bland herefter olierne og indholdet fra teposerne sammen med havregrynene og miks godt sammen. Påfør på kroppen i slutningen af dit bad, og du vil hurtigt se hvad disse naturlige skønhedsprodukter kan gøre af fantastiske ting for din krops velvære.