Kæmper du også med negle der knækker i tide og utide? Måske er de bløde og altid flossede i kanten? Så fortvivl ikke, for her har jeg samlet de bedste tips og tricks til neglepleje, der giver styrke og sundhed helt ud i fingerspidserne. 

 

 

1. Hold dem korte og velplejede og lad så være med at hive eller bide

 

 

Det siger sig selv, at korte negle er lettere at holde velplejede. Dog er det ikke helt ligegyldigt hvordan du griber din neglepleje an for at få det bedste og mest holdbare resultat. Først skal du starte med at klippe neglen til med en negleklipper, så den får en tilpas længde. Det er en god idé at klippe små stykker ad gangen, da du ellers kan risikere at knække store stykker af. 

Herefter kan du file den form du ønsker med en neglefil, men vær forsigtig med ikke at file for hårdt. Vælg gerne en meget finkornet fil, da det er blidere for neglen. Husk også, at du aldrig må file på selve neglen lige efter at du har været i bad. Badet opbløder nemlig neglen, så den er mere sart og skrøbelig og derfor har større risiko for at gå i stykker.

neglepleje 3 tips og tricks

Hvis du bagefter opdager nogle små løse stykker hud eller negl, så er det vigtigt at du behersker dig, og IKKE begynder at hive i dem med fingrene. Hvis du gør det, er der nemlig stor sandsynlighed for at du også kommer til at rive noget af det omkringliggende levende væv med af, og det er jo ikke så godt. Så altid frem med negleklipperen eller filen uanset hvad.

 

 

2. Fugt og næring er vigtig for neglepleje og brug altid milde produkter 

 

 

Fugt er vigtig når vi taler om neglepleje, og med en god håndcreme kommer du rigtig langt. Prøv eksempelvis denne håndcreme der plejer både hænder og negle intenst. For en endnu bedre effekt kan du også investere i en negleolie. Den giver neglene endnu mere styrke og pleje i dybden. 

Det bedste er selvfølgelig helt at lade være, men hvis du gerne vil bruge neglelak, så vælg en af god kvalitet, der holder længe. I stedet for at fjerne lakken hver gang, så lap de små huller der måtte opstå. Du kan også eksperimentere med at bruge over- og underlak, der giver ekstra neglepleje og lang holdbarhed, samtidig med at skåne neglen for skade og misfarvning. 

negle med neglelak

Når lakken skal fjernes igen, så brug en neglelakfjerner uden acetone, for at skåne mest muligt. Uanset hvilket produkt du vælger, så er det altid meget hårdt for neglene at blive udsat for neglelakfjerner. Så sørg for at fjerne alt restprodukt når du er færdig, og efterfølgende give masser af neglepleje og fugt med creme og olie. 

 

 

3. Spis en kost der får dine negle til at strutte af sundhed og velvære

 

Vi kommer ikke udenom, at kosten også er en vigtig faktor for dine negles sundhed. Neglene er lavet af størknede hudceller, og derfor er protein, og især keratin, en essentiel kilde til vigtige næringsstoffer. Keratin findes i fritgående kvæg og kyllinger samt vildtlevende fisk, så vælg dit kød med omhu, hvis du vil give dine negle de bedste forudsætninger. I min artikel her kan du læse mere om andre gode fordele, som kroppen kan få fra vildtlevende fisk. 

I forbindelse med neglepleje er det også vigtig at vælge en kost, der indeholder meget af B-vitaminet biotin. Biotin findes blandt andet i æg, spinat, søde kartofler og avocado. Avocadoen indeholder også masser af sunde fedtstoffer, som også har stor betydning for dine negles sundhed. Andre gode kilder til sunde fedtstoffer er blandt andet nødder og frø såsom chiafrø og hørfrø.