Der findes efterhånden et utal af foundations på markedet. Det kan derfor være svært at vide, hvilke der er kvalitet og hvilke der er fyldt med skadelige stoffer. Undgå dette problem helt med din egen DIY foundation. Jeg viser dig hvordan du gør lige her!

Hvorfor kan det være en god ide at lave sin egen foundation?

foundation

Jeg har utrolig sart hud, hvilket desværre gør, at mange produkter giver mig tør eller irriteret hud især i ansigtet. Derfor har jeg gennem længere tid forsøgt mig med forskellige hjemmelavede skønhedsprodukter, fordi jeg på den måde ved 100% hvad der er i mine produkter. Derudover kan jeg designe produkterne fuldstændig som jeg vil, og på den måde justere produkterne ud fra om min hud har brug for mere fugt eller anden pleje i en periode. 

Der er næsten ingen grænse for, hvilke produkter man kan lave, men i dag skal det handle om en af mine seneste besættelser, nemlig naturlige foundations. Jeg har efterhånden prøvet ret mange forskellige DIY foundations, og denne opskrift er min ubetingede favorit. Og så er det jo bare helt fantastisk at den samtidig er organisk, uden skadelige tilsætningsstoffer og endda med beskyttende solfaktor.

DIY foundation med solfaktor der både dækker og beskytter

Der findes masser af muligheder for at tilpasse sin DIY foundation til eget behov, så det er muligt at skabe en foundation der lever op til lige præcis dine krav. Denne foundation både fugter og nærer, samtidig med at den giver en let dækning. Og med den ekstra solfaktor er den helt perfekt selv om sommeren også. For at lave denne foundation skal du bruge følgende ingredienser:

– 50 gram mandelolie
– 30 gram sheasmør
– 150 gram kakaosmør
– 150 gram bivoks
– Et par dråber vitamin E
– 150 gram zinkoxid (køb det eksempelvis her)
– Organisk kakaopulver efter behov

Bland de første 5 ingredienser sammen i en lille gryde eller skål. Sæt din gryde i et vandbad i en større gryde eller pande, og smelt langsomt ingredienserne sammen under omrøring. Fjern herefter fra varmen og lad massen køle en smule af. 

Tilføj zinkoxid og rør massen jævn. Zinkoxiden giver produktet mellem faktor 10 og faktor 20 i solbeskyttelse, så det er altså ikke helt nok til at dække fuldstændig om sommeren, men det er en rigtig god ekstra beskyttelse til daglig brug. 

kakaopulver til foundationTilføj nu kakaopulver lidt efter lidt. Det er kakaoen, der giver farve til din foundation. Det er vigtigt, at du ikke putter for meget i til at starte med. Du kan gå ud fra at en teskefuld kakaopulver giver en medium foundation, så vurder selv om du har brug for mere eller mindre end det.

Test løbende farven ved at smøre en lille smule af massen på din hals eller håndled og husk, at det er altid bedre at din foundation er en anelse for lys end at den er for mørk. Når du er tilfreds med farven, hælder du blot massen i en egnet beholder, og lader den køle helt af. 

Du er nu klar til at nyde din helt egen DIY foundation, der med garanti får din hud til at føles skøn. Rigtig god fornøjelse!