Hører du også til dem der lidt for ofte glemmer at eksfoliere kroppen? Eller tænker du, at det bare nok slet ikke er nødvendigt? Så tro om igen, og læs mere her om alle de skønne fordele ved en god omgang eksfoliering.

Hvorfor er eksfoliering vigtigt?

Jo ældre du bliver, jo langsommere er huden til at regenerere og skille sig af med de døde hudceller. Dette betyder, at huden mister sin naturlige fugt og glød, hvilket får den til at se mat og trist ud. Ophobning af døde hudceller kan også medvirke til større risiko for urenheder i huden. Du risikerer altså bumser og irriteret hud. 

Det er derfor vigtigt, at hjælpe huden lidt på vej i processen med en god omgang skrub. Når du eksfolierer, fjerner du nemlig det øverste lag døde hudceller, renser porerne og hjælper med at stimulere dannelsen af nye hudceller, hvilket er med til at få huden til at se mere frisk og sund ud. Eksfoliering hjælper også med at stimulere blodomløbet og rense kroppen for affaldsstoffer. 

Eksfoliering udtørrer kroppen, så derfor er det vigtigt, at du altid slutter af med en god omgang fugt som eksempelvis en af disse lækre kropsolier. Jeg lover, at du vil føle dig helt fantastisk fornyet efterfølgende!

Sådan eksfolierer du din hud på den bedste måde

kvinde eksfoliere ansigt

Der findes mange produkter på markedet, og afhængig af hvilket du vælger, skal du tilpasse din metode til dette produkt. Nogle produkter er eksempelvis meget milde, og kan bruges stort set dagligt. Andre er mere skrappe og kun kan bruges en gang om ugen eller mindre. 

Ansigtet

Kig derfor på hvilken del af kroppen, du skal eksfoliere, inden du går i gang. Da dit ansigt eksempelvis er mere sart end resten af kroppen, er det vigtigt, at være ekstra skånsom her. Brug produkter, der er lavet særligt til ansigtet, som eksempelvis nogle af disse lækre varianter fra Grums, der indeholder naturligt kaffegrums fra lokale kaffebarer i Århus. Produkterne er desuden fyldt med masser af andre gode og naturlige ingredienser af antioxidanter og anti inflammatorisk effekt, der hjælper mod rødme og giver dit ansigt en fin og jævn hudtone.

Start altid med at vaske ansigtet med en ansigtsrens. Tag derefter en smule produkt og smør det rundt i ansigtet i cirkulære bevægelser, så længe som det valgte produkt anbefaler, men typisk omkring 30 sekunder. Undgå at komme for tæt på øjnene. Vask herefter af med varmt vand og dup dit ansigt rent med en vaskeklud. 

Kroppenben med børste til eksfoliering

Eksfoliering af kroppen foregår på stort set samme måde, men her kan du vælge lidt kraftigere produkter end til ansigtet. Sørg dog altid for, at huden er fugtet inden du begynder, at eksfoliere.

Skal du eksfoliere dine fødder, som er det punkt på din krop med den groveste hud, kan det være nødvendigt at tage endnu grovere metoder i brug. Særligt hvis du oplever, at almindelig eksfoliering ikke har et tilstrækkeligt resultat. Du kan derfor eventuelt vælge at bruge en fodfil inden du eksfolierer, eller prøve en af de mange løsninger der findes på markedet såsom “eksfolierende sokker”. Sokkerne påføres blot på fødderne i et par timer eller eventuelt hele natten og efterlader dig derefter med silkebløde fødder.