Jeg elsker at eksperimentere med mine egne hjemmelavede DIY projekter. Hårkure er ingen undtagelse! Her deler jeg mine bedste bud på 2 opskrifter. De giver dig det skønneste og blødeste hår!

Hvorfor skal man bruge hårkur- er det overhovedet nødvendigt?

Hårkur

En hårkur er fantastisk til at give masser af ekstra pleje og næring til dit hår. Det fungerer altså lidt på samme måde som en conditioner, bare med ekstra kraft i sig, så plejen virkelig når ned i dybden. Så hvis du gerne vil gøre noget ekstra godt for dit hår, så er en maske til håret altså et rigtig godt sted at starte.

Der findes masser af færdigproducerede hårkure, der kan købes både dyrt og relativt billigt. Jeg foretrækker dog den mere naturlige løsning, nemlig at lave blandingen selv. Og for det meste kan det faktisk klares med produkter, du alligevel har derhjemme. Ren win-win for både miljø og pengepung. Herunder har jeg udvalgt mine 2 favoritter, som alle kan laves med få ingredienser. Disse to er basismasker, der kan varieres i det uendelige. 

Reparerende blanding der er god til dig med tørt og trist hår

Denne maske består helt enkelt af 1 del kokosolie og 1 del honning og er fantastisk til at give liv til tørt og trist hår. Kokosolie er af rigtig mange kendt som lidt af et vidundermiddel inden for hårpleje. Det skyldes, at olien er virkelig god til at bevare hårets fugt og samtidig forhindre skader på håret. Håret kommer til at se meget sundere og mere glansfuldt ud. Læs eventuelt hvad jeg skriver om kokosolie og dens egenskaber i andre forbindelser i denne artikel.

Honning har en fantastisk egenskab, der gør at den kan suge fugt ind i håret og forhindre det i at slippe ud, hvilket booster dit hårs sundhed enormt og giver masser af fugt og blødhed til dit hår.

For at anvende masken skal du blot blande ingredienserne sammen og varme dem op i en gryde, indtil de er smeltet. Fordel det herefter over hele håret og lad det sidde i cirka 20 minutter. Dæk gerne håret til med en plasticpose og et håndklæde ud over, så håret virkelig får mulighed for at trække optimalt.

Har du fedtet hår eller problemer med skæl så prøv denne sammensætning

Opskriften på denne hårkur lyder måske alternativ, men hvis du har fedtet hår, så lover jeg dig at den er det hele værd. Den består af æg, der giver masser af vitaminer og sundhed til dit hår, og citron der er fantastisk til at opsuge fedtet i hovedbunden, så den efterlades frisk. Citron er desuden fantastisk til at fjerne skæl og er også fuld af c vitamin der giver styrke til håret.

Bland æggehviden fra 1 æg med saften fra en halv citron indtil du har en jævn konsistens. Påfør massen i fugtigt hår og lad det sidde omkring 3 kvarter. 

Her kan du se mere inspiration til hvad du kan blande i din hårkur, så du skaber lige præcis den maske, der hjælper mod din udfordring.

Rigtig god fornøjelse!