De fleste ved, at det er vigtigt at beskytte sig ordentligt mod solens stråler. Hører du også til dem, der godt kan finde på at glemme solcremen nogle gange, så læs med her og se, hvorfor det kan være en rigtig dårlig ide.

Hvorfor er solen så farlig hvis man ikke passer ordentligt på?

Solen er en dejlig kilde til lys og D-vitamin, men den kan samtidig også være et rigtig farligt bekendtskab. For meget sol kan nemlig gøre dig solskoldet og give soleksem, og endnu værre kan det medføre kræft i huden. Derfor er det vigtigt, at du altid husker at tage dine forholdsregler, så du kan færdes trygt i solen. Jeg har også skrevet om hvordan man bliver sommerklar, tjek det ud her

kvinde med solcreme

Det bedste du kan gøre er at begrænse tiden du er ude i solen. Det gælder især når strålerne er allermest kraftige midt på dagen. Du kan selvfølgelig gøre dette ved at holde dig helt indendøre. Du kan dog også sagtens stadig være udenfor, hvis bare du sørger for at finde et sted i skyggen. Er du alligevel ude i solen, så sørg for at dække dig til så meget som muligt, og brug gerne en stor hat til at give dig skygge. 

Og nu til solcremen og hvordan den kan hjælpe med at beskytte dig

Selvfølgelig er det ikke muligt altid at være uden for solens rækkevidde. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at beskytte huden så godt som muligt, når den bliver eksponeret for solen. Dette kan du gøre med en god solcreme. For at være rigtig god, skal den helst beskytte mod både UVA og UVB stråling. Det er også vigtigt, at du bruger en tilstrækkelig høj faktor. 

Hvis faktoren ikke er høj nok, trænger der nemlig alt for meget af solens stråling igennem. Det giver potentielt skader på din hud. Derudover er det mindst lige så vigtigt, at du smører dig ofte ind, og at du sørger for at smøre en tilstrækkelig stor mængde solcreme. Hvis ikke, bliver faktoren nemlig forringet væsentligt. 

Hvilke solcreme skal jeg vælge og hvor høj en faktor skal jeg bruge?

solcreme aloe vera

Ifølge Kræftens Bekæmpelse anbefaler de under normale forhold at bruge solfaktor 15 i Danmark, og solfaktor 30 i udlandet med mere sol. Dog bør du overveje at anvende mellem faktor 30 og faktor 50, hvis du har meget lys og sart hud, og derfor er i større risiko for at blive solskoldet.  Jeg bruger selv denne solcreme, som jeg er meget glad for. Den er med aloe vera og i faktor 30, og giver både rigtig god beskyttelse og fugter fantastisk.

Det kan være en rigtig god ide, at bruge en separat creme til ansigtet. Mange dermatologer anbefaler på det kraftigste at bruge solcreme hver dag som del af den almindelige hudplejerutine, og det kan jeg kun støtte op om. Beskyttelsen mod UV-stråler hjælper nemlig også rigtig meget mod rynker og andre aldringstegn. Jeg bruger altid selv en faktor 50 i ansigtet, så føler jeg nemlig at jeg er på den sikre side. Man er tit ikke klar over hvor meget sol man får til daglig.