Er du også i tvivl om vigtigheden ved at bruge en serum til din daglige hudpleje, så læs med her, hvor jeg gennemgår de forskellige typer på markedet og hvad de egentlig gør for dig og din hud.

Hvad er et serum og hvad gør det for din hud?

De fleste af os har sikkert set og hørt enten dermatologer, kendte, venner eller familie fortælle om hvor fantastisk det er med serum. Mange er dog stadig i tvivl om hvad det helt præcis gør ved din hud, og om det har nogen effekt. Så her vil jeg fortælle lidt om hvad det hele går ud på. 

serum som hudpleje

Serum påføres dagligt og straks efter afrensning af huden, og altså inden ansigtscreme eller andet, så det virkelig har mulighed for at trænge godt ind i huden.  De er nemlig fyldt med masser af aktive ingredienser, såsom c vitamin eller hyaluronsyre, og er designet til at trænge dybt ind i din hud, så de kan angribe forskellige hudgener, såsom aldring af huden. 

Hvilke typer findes der på markedet?

Når vi nu har fået slået fast, at det er en god ide at bruge, hvordan vælger man så det rigtige produkt? Der findes overordnet 3 typer af serum på markedet, der alle har hver deres fordele og områder

 de er ekstra gode til. Herunder vil jeg kort fortælle lidt om de forskellige, så du kan finde netop den, der passer til dit specifikke behov.

 

Vitamin C:

Som du kender det fra mad, er c vitamin fyldt med gode egenskaber. Først og fremmest er det sikkert for de fleste hudtyper at anvende. Det gør den oplagt til dig med sart eller følsom hud. Derudover giver det fugt og lysner ansigtet, og hjælper med at gøre din hud mere ensartet og uden rødme. 

citron symbol vitamin c

Vitamin C kan også hjælpe med at hydrere og udligne små linjer under øjet. Det gør at øjenområdet synes friskere og rynkerne mindre tydelige. Endelig hjælper Vitamin C med at booste collagenproduktionen i kroppen, hvilket er fantastisk til at modvirke aldringstegn. Læs i øvrigt mere om hvad collagen gør for din krop her.

Hyaluronsyre:

Hyaluronsyre findes naturligt i vores krop fra vi er små, men mængden svinder ind som vi bliver ældre. Hyaluron er en aktiv faktor til at holde på fugtigheden i huden, og en serum af denne type vil derfor give masser af ekstra fugt og elasticitet til dit ansigt. Her kan du læse mere om alle de skønne fordele ved hyaluronsyre.

Retinolsyre:

Retinol er en slags A-vitamin, der trænger dybt ind i huden og hjælper med at regenerere cellerne. Det betyder, at den blandt andet er rigtig god til at mindske synligheden af ar, pigmentering eller ujævn hudtone. Den giver således et fornyet og ungdommeligt udseende, og kan også være med til at forebygge akne. 

Hvordan starter jeg?

Alle produkterne findes i forskellige styrkegrader, og en for kraftig dosis kan være ubehagelig for din hud. For at være sikker på at få det bedste resultat, er det derfor vigtigt, at du starter ud i den helt milde ende. Derefter  bevæger du dig langsomt mod produkter med mere styrke, når du vurderer, at din hud er klar til det.