Hvis du døjer med problematisk hud i ansigtet, så kan du prøve at skære antallet af dine produkter ned til et minimum. Sådan undgår du unødvendig irritation. Se her, hvordan du blandt andet kan gøre det med en let hudplejerutine med kun 3 produkter.

Jeg er vild med at prøve nye spændende produkter. Dog kan jeg nogle gange kan jeg også mærke, at min hud har brug for helt ro. Derfor har jeg lavet en let hudplejerutine, som en base jeg altid kan holde mig til, hvis jeg mærker, at min hud har fået for meget. Rutinen er let at komme igennem, men giver stadig tilstrækkelig næring til at min hud får det, den behøver. 

kvinde med ren hud

En let hudplejerutine kan være rigtig god til problematisk hud, der reagerer på for mange forskellige produkter. Den er også fantastisk, hvis du har meget kort tid om morgenen og om aftenen, da for mange komplicerede produkter i så fald kan gøre, at man ender med at give helt op på pleje af huden. Så hvis du af den ene eller anden årsag ønsker en let hudplejerutine, så læs med her og få mine bedste tips.

Produkt 1 – Rens ansigtet med et mildt produkt så alt snavs bliver fjernet

I øjeblikket bruger jeg kokosolie til at rense mit ansigt, og det fungerer helt fantastisk. Olien fjerner både makeup og skidt og snavs fra døde hudceller og alle påvirkningerne rundt omkring os. Der findes også masser af gode renseprodukter på markedet som rensemælk eller micellar vand, som sagtens kan bruges i stedet for. Vær blot opmærksom på at vælge et produkt, der er så mildt for ansigtet som muligt. Det skal helst også være uden for mange skrappe kemiske tilsætningsstoffer. 

Produkt 2 – Giv masser af fugt i dybden både morgen og aften

Det kan faktisk uden problemer lade sig gøre at bruge den samme fugtighedscreme både morgen og aften. Det kræver selvfølgelig, at du finder et produkt, der fugter tilstrækkeligt hele natten igennem. Hvis du har meget tør hud, kan det være nødvendigt med 2 forskellige cremer. 

Jeg bruger lige nu denne creme, der er lavet til både at fungere som dag- og natcreme, og den fungerer helt fantastisk. Derudover er den fyldt med naturlige produkter som snegleekstrakt og grøn te, der giver masser af god næring til ansigtet.

Produkt 3 – Beskyt den sarte ansigtshud med solcreme hver dag

sol

Selv i en nem hudplejerutine er dette et enormt væsentligt step, som rigtig mange desværre har det med at glemme. Men uanset om vi bor et sted, hvor der ikke er høj solskin hver dag, så er det stadig utroligt vigtigt at sørge for at beskytte den sarte hud mod solen. Solcremen hjælper både mod begyndende alderstegn og forebygger desuden kræft. Vælg gerne en let variant lavet specielt til ansigtet, der trænger hurtigt ind i huden og ikke fedter.

Hvis du har lyst til at tilføje flere produkter løbende så er det helt ok

Med denne rutine kommer du rigtig langt. Som altid er det vigtigt at kigge individuelt på sin egen krop og se, om den har andre behov. Hvis du gerne vil tilføje et ekstra element, så vil jeg anbefale, at det er en serum. På siden her kan du læse mere om hvad serum helt præcis er. Jeg bruger ofte selv serum, men når det skal være helt basalt og en virkelig let hudplejerutine, så er det altså rutinen her, der er den allerbedste for mig.