Det er så fantastisk med dejlige bløde fødder. Findes der ærlig talt noget bedre end at sætte sig til rette med en god bog eller yndlingsserien, mens du får dig et lækkert fodbad? Det synes jeg i hvert fald ikke, så derfor får du her mit bedste bud på det helt perfekte og nemme fodbad.

Det er vigtigt at huske at pleje fødderne jævnligt, da de jo bærer hele kroppens vægt dagen lang. Og uanset om man er stor eller lille, så er det altså ret meget vægt for de stakkels fødder. 

fødder

Når jeg skal pleje mine fødder, så elsker jeg at forkæle mig selv med et lækkert fodbad, der samtidig er virkelig let at lave. Så i dag har jeg besluttet at dele min fremgangsmåde med jer, så I måske kan blive inspireret til at gøre det samme. 

 

Find håndklæde og en god balje med ordentlig plads til fødderne 

Helt grundlæggende så skal du selvfølgelig bruge en balje, der er stor nok til at du kan have fødderne nede i den. Faktisk skal der helst gerne også være lidt ekstra plads, så fødderne kan bevæge sig en smule. Jeg bruger en firkantet plastikbalje som denne her, og det fungerer helt perfekt. 

Baljen skal nu fyldes med varmt vand. Jeg plejer at koge så meget vand, der er plads til i min elkedel. Derefter fylder jeg resten med vand fra vandhanen. Så passer temperaturen nemlig også, så vandet hverken er for koldt eller for varmt. Sørg for at have et håndklæde klar ved siden af dig, så du kan tørre fødderne, når du er færdig med dit fodbad.

Tilsæt aroma og plejende egenskaber med almindelige køkkenprodukter

 

Fødder i fodbad

Du kan bruge utrolig mange produkter i dit fodbad, og mange af dem har du garanteret allerede derhjemme. Min favoritblanding består af saften fra 2 citroner, 2-3 spiseskeer olivenolie, 1 dl mælk og en smule havsalt. Både citron og salt har en eksfolierende virkning, og mælken og olivenolien giver masser af fornyet blødhed til fødderne. Derudover tilsætter jeg altid lidt æteriske olier til at give en dejlig og afslappende duft og ekstra plejende egenskaber. Det svinger meget hvilken olie jeg vælger, men typisk bruger jeg enten lavendel eller tea tree olie. Hvis du er nysgerrig på at lære mere æteriske olier, kan du se her hvad de ellers kan bruges til.

Alle ingredienserne blandes godt sammen og hældes i det varme vand. Rør det hele rundt, og sæt dig nu godt til rette i minimum 20 minutter i det skønneste fodbad, og lad roen sænke sig. Når du er færdig, kan du blot duppe dine fødder tørre med håndklædet, og så er du klar. 

Hvis du vil have ekstra effekt, så anbefaler jeg at du smører fødderne ind i en fed fodcreme efterfølgende. Det allerbedste er at smøre et tykt lag creme på og tage et par strømper ud over. Sov med strømperne på, og dagen efter har du med garanti de blødeste babyfødder