Sommeren er endelig på vej, og det betyder sol, strand, grill og hygge for de fleste. Mangler du hjælp til at få gjort din krop sommerklar til bare ben og sommerkjoler, så læs med her og få de bedste tips og tricks.

Fjern de døde hudceller og væk huden til live fra sit vinterhi

Start med at eksfoliere din krop grundigt med enten en body-scrub eller en tørbørste. Det fjerner både døde hudceller og forbedrer blodgennemstrømningen, så huden får et sundere og friskere udseende. Især tørbørstning siges at have et væld af gode egenskaber. Blandt andet det at fjerne appelsinhud og sætte gang i lymfesystemet i kroppen. Når de døde hudceller er væk, har kroppen desuden meget lettere ved at optage de cremer og olier, du påfører huden. Cremerne holder dermed længere og giver en bedre effekt.

Sørg for at give kroppen masser af fugt både udvendigt og indvendigt

palmer og sol

Efter eksfoliering er det ekstra vigtigt, at kroppen får masser af fugt fra en god bodylotion eller kropsolie. Når huden er gennemfugtet, så giv den et lag selvbruner. Det giver en øjeblikkelig og tydelig effekt at få den blege vinterhud skiftet ud med en lækker solbrun kulør, og det vil med det samme få dig til at føle dig meget mere sommerklar.

Udover at fugte huden udefra er det også vigtigt, at du sørger for at holde din krop hydreret, ved at drikke nok vand gennem dagen. Gerne minimum 2 liter. Når du får nok vand, vil din hud helt automatisk se mere frisk og hydreret ud. Det giver også kroppen en generelt bedre fordøjelse, og hjælper kroppen med langt nemmere at komme af med sine affaldsstoffer.

Sommerklar krop med træning, yoga eller lange gåture med vennerne

Bare få minutters træning om dagen kan være med til at skabe imponerende resultater. Vælg derfor nogle gode og effektive øvelser. Især kombinationen af styrke- og konditionstræning har vist sig at have rigtig gode resultater. Der findes virkelig mange træningsprogrammer på nettet, så det er egentlig bare med at prøve nogle af dem af, så du kan finde lige det program, der passer til dig. 

solsikke sommerklar

Yoga er en anden fantastisk måde at få rørt kroppen på. Stillingerne i yoga udstrækker kroppen og giver mere fleksibilitet, samtidig med at de renser kroppen for affaldsstoffer. Øvelserne arbejder nemlig direkte med specifikke områder i kroppen, som eksempelvis at udrense affaldsstoffer i leveren eller nyren. Samtidig giver de kroppen ro og velvære.

En anden måde at blive sommerklar, og samtidig opnå mere energi og endda vægttab, er ved at du øver dig i at skifte flere stillesiddende aktiviteter ud med en gåtur i stedet. Sørg gerne få at minimum 10.000 skridt hver dag, eventuelt ved at bruge en skridttæller, så du kan følge med. En god ide til at få flere skridt ind i hverdagen er, at gøre det til en hyggelig aktivitet med venner eller familie. Prøv eksempelvis at aftale en tur i skoven med vennerne næste gang. Det kan også bare være en gåtur sammen rundt i nabolaget efter middagen. Det er både rigtig hyggeligt og godt for kroppen. 

Du kan også tage et kig på mit-traeningsprogram.dk hvor de har et stort udvalg af gratis træningsprogrammer, der endda er opdelt efter erfaringsniveau. Så uanset om du er øvet eller nybegynder, er der masser af muligheder for at finde et program, der passer lige netop til dig. 

Rigtig god fornøjelse med at blive sommerklar