Der bliver tilsat æteriske olier i mange produkter som makeup og cremer, da de både dufter skønt og er fyldt med gode egenskaber. Du kan dog også sagtens købe olierne rent og lave dine egne naturlige blandinger. Det glæder både krop og sjæl.

Hvad er æteriske olier nu lige for noget og hvad bruges de til?

Æteriske olier udvindes af en masse forskellige ting i naturen, blandt andet planter, bark, frugter og blomster. De er 100% naturlige og er derfor uden alkohol eller andet fortyndelse. Det gør olien utrolig kraftig, og det er derfor vigtigt aldrig at anvende olien ufortyndet på huden. Olien skal i stedet blandes op i eksempelvis vand eller andre mildere olier som kokosolie inden anvendelse. Se i øvrigt her hvad du ellers kan bruge kokosolie til. Det er vigtigt kun at bruge få dråber, og som tommelfingerregel bør maksimalt 2 % af blandingen være de æteriske olier og de resterende 98% skal være et neutraliserende blandingsmiddel som en almindelig mild olie. Vær i øvrigt altid opmærksom på, om olien er egnet til påføring på huden eller eventuel indtagelse.

Der findes rigtig mange forskellige olier, og alle har hver deres gode egenskaber. De kan derfor bruges til et hav af forskellige ting og blandes sammen på kryds og tværs alt afhængig af den effekt, du ønsker. Herunder kan du se nogle af de mest populære æteriske olier, og hvad de helt præcis kan gøre:

Pebermynteolie

Pebermynte er en af de mest populære olier, og med rigtig god grund. Den dufter skønt af mynte og har samtidig bakteriedræbende virkning der gør, at den kan hjælpe mod en lang række symptomer. Brug den eksempelvis mod hovedpine ved at smøre et tyndt lag i panden, mod forkølelsessår ved at smøre et par dråber på såret 2-3 gange dagligt eller mod svampeinfektioner. Hvis du skyller munden med permynteolie kan den også hjælpe med at give dig frisk ånde.

Tea tree olie

Denne olie er en af mine favoritter på grund af dens gode antibakterielle egenskaber. Duften er meget kraftig, og for nogen er den måske for stærk, men jeg er vild med den. Olien hjælper rigtig godt mod akne. Den kan derudover bruges som myggebalsam, skæl i hovedbunden, naturlig deodorant og masser af andre gode ting. Jeg bruger køber altid mine æteriske olier på denne hjemmeside, hvor jeg ved, at de er både naturlige og af den bedste kvalitet:  www.urtegaarden.dk/aeteriske-olier.

Lavendelolie 

Lavendelolie har en meget karakteristisk duft sød og behagelig duft af lavendel. Olien har mange gode fordele og er kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber. Det gør den god at bruge mod blandt andet eksem, akne, psoriasis og tør hud, da den modvirker betændelsestilstanden i huden. Bland blot et par dråber i din almindelige creme eller en anden olie som mandel- eller kokosolie og brug dagligt på hele kroppen.

Studier viser også, at olien kan virke dæmpende på angst og stress, hjælpe på søvnproblemer og nedsætte spændinger i kroppen. Her er den mest effektive metode at smøre et tyndt lag olie i panden, tindingerne, nakke og bryst. Gentag 2 gange dagligt og lade det sidde i 10-15 minutter.