Aloe vera planten er efterhånden kendt over hele verden for dens nærende og plejende egenskaber, og de fleste ved, at den kan bruges til et væld af ting inden for både kosmetik og pleje. Hvis du ligesom jeg er vild med naturlige løsninger, så læs med her og bliv inspireret til hvad du kan bruge den skønne plante til.

Hvad er aloe vera og hvilke egenskaber har planten?

Planten gror i tørre, tropiske områder såsom Afrika, Asien og nogle steder i det sydlige Europa og Amerika. Især plantens beroligende og lindrende egenskaber er populære, og den bruges derfor i dag  i et væld af kosmetik- og plejeprodukter såsom fugtgivende cremer, barbergele, sæber og sol-produkter. 

Faktisk har den været anvendt i århundreder som urtemedicin til alt lige fra hårtab til hud- og fordøjelsesproblemer. Og det er der en rigtig god grund til, for plantens gele og juice er nemlig fyldt med masser af gode vitaminer og mineraler, der hjælper på en nærmest uendelig liste af områder. 

Udover sine lindrende og anti-inflammatoriske egenskaber, er der bred enighed om, at aloe vera også kan hjælpe mod rynker og tidlig aldring, samt lindre forskellige hudsygdomme såsom psoriasis, eksem, akne eller meget olieret hud.

Desuden kan det være en lækker ingrediens i solcreme, læs mere om det her.

Vælg produkter i høj kvalitet eller lav nemt din helt egen gele

Hvis du har en aloe vera plante stående, er det rigtig nemt at lave sin egen helt naturlige gele. Skær blot et stykke af planten, vask grundigt og skær nu stykket op på langs. Skrab den gennemsigtige gele forsigtigt ud i en lille glasbeholder og sørg for at lukke den tæt. Super nemt og fuldstændig naturligt!

Har du ikke en plante i nærheden, så findes der også mange gode produkter på markedet. Sørg blot for at købe produkter med så høj en koncentration af aloe vera som muligt (helst 95% eller højere), og uden tilsætning af dufte, parabener eller alkohol. Et godt bud er eksempelvis dette produkt, der er et af de reneste og mest naturlige jeg endnu har fundet på markedet. 

Lav din egen ansigtsmaske med naturlig aloe vera

En god gele kan sagtens bruges helt for sig selv, men for ekstra effekt kan du også prøve at tilsætte én af disse ingredienser for en let og naturlig ansigtsmaske:

Beroligende og opfriskende fugtboost – virkelig god til sommer

Riv en god skive agurk og pres væsken ud i en lille skål. Bland aloe vera i og rør rundt til massen er blandet godt sammen. Tilføj eventuelt en smule æteriske olier for skøn duft og ekstra effekt. Smør et godt lag i hele ansigtet og lad massen sidde omkring en time for fuld effekt. Rens af og mærk, hvordan din hud føles frisk og fornyet. 

Opstrammende og forfriskende maske der giver fasthed til huden

I stedet for agurk, så bland i stedet med saften fra 1 citron for en mere forfriskende og opstrammende effekt. Lad masken sidde i cirka 30 minutter, og skyl af med lunkent vand. Huden vil med det samme have en forfrisket glød, der ikke er til at overse.